Cellovierdaagse met Servais

In by Axel Jacobs

Chargement de la carte…

Datum/tijd
Date(s) - 07/04/2016 - 10/04/2016
All Day

Locatie
Servaisacademie

Categorie

Van 7 tot 10 april strijkt het Tansman cellokwartet neer in Halle voor de tweede “Cellovierdaagse met Servais”. De vier leden, Marinela Doko, Fernando Lima, Didier Poskin en Karel Steylaerts, geven stage in de Servaisacademie. De deelnemers treden op tijdens het slotconcert op zondagnamiddag. Wie Halle als stad van Servais wil ontdekken, kan aansluiten bij een Servaiswandeling. Het gedetailleerde programma wordt later bekendgemaakt.

De vierdaagse is een initiatief van de vzw Servais, cc ’t Vondel en de Servaisacademie.

 

TERUGBLIK

22 cellisten speelden voor Servais

De tweede ‘Cellovierdaagse met Servais’ zit erop. Van 7 tot 10 april volgden 22 cellisten stage in de Servaisacademie. Ze volgden masterclasses bij de leden van het Tansman Cellokwartet. Het was een internationaal gezelschap met diverse nationaliteiten: er waren deelnemers uit Brazilië, Turkije, Albanië, Spanje, Frankrijk en België. Dankzij het goede weer maakten de cellisten soms ook de Halse publieke pleinen onveilig. Ook voor het standbeeld van Servais werd gemusiceerd!

Peter François nam een 50-tal mensen op sleeptouw voor de wandeling ‘In de voetsporen van Servais’. Die eindigde in den AST, waar enkele bijzondere Servais-items tentoongesteld staan.

Op zondagnamiddag toonden de cellisten hun kunnen tijdens het slotconcert. Voor een goed gevulde Servaiszaal serveerden ze een diverse waaier uit het rijke cellorepertoire. Vooral het optreden van het ‘cello-orkest’ viel erg in de smaak.

De Cellovierdaagse maakte deel uit van de festiviteiten rond Servais’ 150ste sterfjaar. Het hoogtepunt van die herdenking valt op 27 november 2016. Dan zijn er twee huldeconcerten in de Servaisacademie en de Sint-Martinusbasiliek.

De Cellovierdaagse was een initiatief van de vzw Servais, Cultuurcentrum ’t Vondel en de Servaisacademie, met medewerking van den AST.

Terugblik dag 1 en 2 op de Facebookpagina.

Terugblik dag 3 en 4 op de Facebookpagina.