Weg van Klassiek 2017

In by Peter François

Kaart niet beschikbaar

Datum/tijd
Date(s) - 25/08/2017 - 27/08/2017
All Day

Categorie No Categories

Weg van Klassiek brengt klassieke muziek als streekproduct van het Pajottenland: concerten op bijzondere plekken, gekoppeld aan natuurbeleving.

Het Festival Weg van Klassiek wist voor zijn vijfde editie Benjamin Glorieux te strikken als centrale gast. Cellist, componist, arrangeur, dirigent, … Benjamin Glorieux is het allemaal. Hij houdt er een gevulde concertagenda op na, in vele genres en stijlen.

Op vrijdag 25 augustus geeft Benjamin een solorecital in de Pauwelkapel in Galmaarden met werk van Bach en Britten. De avond erna treedt hij op met het Rembrandt Frerichs-Trio in de kerk van Herne. De derde dag brengt hij samen met het Rubens-ensemble werk van Beethoven en Servais in de kerk van Sint-Pieters-Kapelle.

Bij Weg van Klassiek is het landschap van het Pajottenland en de Zennevallei nooit ver weg. Aan elk concert gaat een wandeling vooraf. Ervaren gidsen loodsen ons dit keer door de Markvallei op zoek naar de bronnen van de Mark. Ook de Herder van het Pajottenland is van de partij.

 

Info en tickets via www.wegvanklassiek.be.

 

Weg van Klassiek 2017 is een organisatie van cc Westrand, Kasteel van Gaasbeek, Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei, Toerisme Pajottenland-Zennevallei, Vlabra’ccent Regio Pajottenland-Zennevallei, m.m.v. Gemeente Herne, Gemeente Galmaarden en vzw Servais. Met steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Brussel.