De vzw Servais en het Halse Streekmuseum bezitten een uitgebreide collectie partituren, foto’s, geluidsdragers, voorwerpen en documenten rond de familie Servais en het Halse muziekleven.

Tentoonstelling

Een deel van de collectie stond van 2004 tot 2015 opgesteld in de permanente tentoonstelling “De familie Servais en het muziekleven in Halle & Europa” in het Zuidwestbrabants Museum. Het materiaal werd ook getoond tijdens de grote tentoonstelling “Adrien François Servais 1807-2007. Halse cellist met wereldfaam” in de Oude Post en het Historische Stadhuis in Halle. De catalogus van die tentoonstelling is nog steeds verkrijgbaar: klik hier.

Vanaf 2016 komt Servais ook aan bod in de expo “Halle, Heilig & Duivels” in het vernieuwde Streekmuseum in den AST. Meer info over den AST: www.denasthalle.be

Uit de Servaiscollectie werd eveneens geput voor de expo’s “De Belgische Celloschool” (2017) en “François Servais, de Paganini van de cello” (2022), beide in Flagey.

Collectie online

Vanaf november 2013 zijn honderden collectiestukken ook online te bekijken op www.erfgoedplus.be. Ze zijn ook te zien op www.europeana.eu, de website die miljoenen items uit heel Europa virtueel samenbrengt.

collectie_logos

 

 

 


Folder

Om de Servaiscollectie bekend te maken gaf de vzw Servais een folder uit. De folder wordt op eenvoudig verzoek bezorgd, ook in meerdere exemplaren.
Download de folder: klik hier

Raadpleging

De collectie kan geraadpleegd worden na afspraak. Contacteer vzw Servais of den AST.