Celloconcours Edmond Baert

In by Peter François

Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
Date(s) - 06/05/2016 - 07/05/2016
All Day

Locatie
Salle Fabry

Categorie No Categories

Eerste ronde: 6 mei. Finale: 7 mei.

Meer info: www.academiewsp.wordpress.com

Organisatie: Muziekacademie Sint-Pieters-Woluwe, m.m.v. Fondation Feldbusch en vzw Servais.

 

TERUGBLIK

Duitse celliste Nicola Pfeffer wint Servaisprijs

Voor de vijftiende keer al vond op 6 en 7 mei 2016 het Celloconcours van Sint-Pieters-Woluwe plaats. Dit keer schreven zich maar liefst 38 jonge cellisten tussen 9 en 25 jaar in. De deelnemers kwamen uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. Na een selectie op basis van een video haalden 28 kandidaten de eerste ronde. Daarvan mochten er twaalf naar de finale.

Caroline Descamps, directrice van de Academie van Sint-Pieters-Woluwe, zat de jury voor. Die bestond verder uit Didier Poskin, Judith Ermert, Pierre Brunello, Jacques Vanherenthals en Edmond Baert, met zijn 82 jaar de nestor onder de juryleden. Naar hem is ook de belangrijkste prijs van het concours vernoemd. De ‘Prijs Edmond Baert’ werd dit jaar niet uitgereikt, maar de tweede prijs in de hoogste categorie (D) werd toegekend aan Noémi Siska. Zij won ook de prijs van de Fondation Feldbusch voor de beste uitvoering van Mosaïque van Eric Feldbusch. De derde prijs was voor Cyrielle Golin.

Voor de eerste keer reikte de vzw Servais een prijs uit voor de beste uitvoering van een werk van François Servais in categorie C – conservatoriumstudenten tussen 14 en 18 jaar. De prijs ging naar Nicola Pfeffer uit Stuttgart. Zij speelde Servais’ La Romanesca en de Etude ‘La Babillarde’. Ze mocht naar huis met een cheque van 250 euro. Zij won in haar categorie eveneens de Eerste prijs – goed voor nog eens 500 euro –, ex aequo met Arthur Daems.

In categorieën B en A traden telkens acht leerlingen van een muziekacademie aan. Daar wonnen respectievelijk Ophélie Giovani en Clara Aelvoet.

Foto’s eerste ronde

Foto’s finale