Cd: Duo ForteCello

Op 1 juni 2018 vond de voorstelling plaats van de cd ‘Soul of Nations’ van het Frans-Poolse duo ForteCello. De cd bevat ook werk van Servais.

Het duo ForteCello – Philippe Argenty en Anna Mikulska – reist Europa rond met het programma ‘Soul of Nations’. Elke compositie is geïnspireerd door een bepaald land – zoals de Spanish Suite van Joaquin Nin, de 6 Romanian Folk Dances van Béla Bartók en Libertango van Astor Piazzolla. Rusland is vertegenwoordigd door de Fantaisie sur deux airs russes van François Servais. Een Belg weliswaar, maar via zijn talrijke reizen en zijn Russische echtgenote goed vertrouwd met de Russische cultuur.

Na een lange reeks concerten verscheen ‘Soul of Nations’ nu ook op cd. De cd werd voorgesteld tijdens een recital in Perpignan, tussen de piano’s van muziekwinkel ‘Delmas Musique’.
Het duo ForteCello speelt heel graag Servais’ muziek en bracht de Fantaisie sur deux airs russes dan ook al tientallen keren op het podium. Anna Mikulska maakte kennis met het stuk tijdens haar opleiding in het Conservatorium van Krakau, 10 jaar geleden. Ze speelde het stuk ook al met orkest.

BESTEL DE CD!
De cd ‘Soul of Nations’ verscheen bij het Spaanse label KNS Classical en is te vinden op iTunes, Amazon en Google Play.
Een fysiek exemplaar is te bestellen bij de vzw Servais via deze link: bestelling cd DuoForteCello.