Weg van Klassiek ! – Derde editie

In by Axel Jacobs

Map Unavailable

Datum/tijd
Date(s) - 23/08/2013 - 25/08/2013
All Day

Categorie No Categories

Weg van Klassiekmaakt geen onderscheid naar rang of stand en verwelkomt je op intieme concerten in een abdij, kasteel, boerderij en… bos. Ontdek het muzikale erfgoed van clerus, adel en landlieden en sluit je aan bij de brigands van de Boerenkrijg! Streekgidsen nemen je mee langs een prachtig Abdijlandschap, het oeroude Liedekerkebos en imposante herenhoeves. Hop en bier zijn nooit ver weg, dus alles smaakt naar landschap, natuur en ander lekkers van het Pajottenland.

De muziek sluit subtiel aan bij de bijzondere omgeving en wordt gebracht door topmusici zoals het Danel Kwartet, Zefiro Torna en Ronald Van Spaendonck. De concertlocaties zijn stuk voor stuk bijzonder en op een aantal plekken kan je enkel terecht tijdens de Weg van Klassiek: Abdij van Affligem, Bellemolen, ruïne van het Kasteel van Liedekerke, Brouwerijtoren van het Ankerhof,…

Kortom: een bijzondere ontmoeting met het beste van de drie ‘standen’.

Liefhebbers van de cello kunnen nu al noteren dat Benjamin Glorieux werk zal spelen van Bach, Jacobus Vaet en Aleksandr Knaifel in de Abdij van Affligem op vrijdag 23 augustus om 10.45 uur.

Meer info: www.wegvanklassiek.be

Tickets:
CC Westrand Dilbeek

Organisatie :
Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei, de Cultuur- en gemeenschapscentra Vlabra’ccent regio Pajottenland & Zennevallei, Kasteel van Gaasbeek, vzw Servais, vzw De Rand, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, de gemeentebesturen Affligem, Liedekerke en Ternat. Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Gemeenschap.