Benefietconcert ‘Cello for Charity’

In by Peter François

Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
Date(s) - 30/01/2021
20:00 - 21:30

Locatie
Sint-Martinusbasiliek

Categorie

De huidige Covid-19-maatregelen maken het jammer genoeg niet mogelijk dit concert te laten plaatsvinden.

Tijdens de lockdown bouwde de internationaal gereputeerde luthier Joris Wouters een parel van een cello. Op 18 februari wordt dit instrument geveild, naast (huis)concerten, partituren en kunstwerken. De opbrengst gaat naar zo’n 1200 musici die maandenlang géén inkomen hadden omwille van de Covid-19-maatregelen, en naar de uitbouw van een muziekacademie in Mosoul (Irak).

Roel Dieltiens, een van ’s lands topcellisten, is ambassadeur van dit project. Op 30 januari 2021 bespeelt Roel Dieltiens de nieuwe cello tijdens een benefietconcert in de basiliek van Halle. Hij brengt werk van – hoe kan het ook anders – de Halse cellist Servais en enkele andere 19e-eeuwse virtuozen. Paul Heyman speelt bovendien de tweede cellosuite van Bach en Amy Norrington de derde suite van Benjamin Britten. Beleef nu een uniek concert voor het goede doel!

Tickets kosten 25 euro en zijn te bestellen via de vzw Servais (e-mail of 0499 33 51 51). De opbrengst gaat integraal naar het goede doel. Reservatie is sterk aanbevolen.

Een donatie zonder ticketaankoop via www.artistsunited.be/celloforcharity is uiteraard ook welkom.

De organisatoren houden zich strikt aan de op dat moment geldende Covid19-maatregelen.

i.s.m. Radio Klara, Rudy Vranckx, veilinghuis Bernaerts, de Koning Boudewijnstichting, Sabam for Culture, ArtistsUnited vzw.

Meer info: www.lacorda.be