Veiling ‘Cello for Charity’

In by Peter François

Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
Date(s) - 18/02/2021
00:00

Locatie
Veilinghuis Bernaerts

Categorie No Categories

Link naar de veiling: live.bernaerts.eu.

Tijdens de stille coronamaanden in 2020 bouwde Joris Wouters een gloednieuwe cello. In het instrument schreef hij: ‘This instrument is meant to make the world sound better ….’. Wouters schenkt dit instrument belangeloos aan de gemeenschap  ‘voor een betere wereld’.

Op 18 februari 2021 wordt de cello samen met een aantal andere kunstwerken en concerten geveild.

Met de opbrengst wil het project Cello for Charity zijn steun betuigen en een bijdrage leveren aan musici die erg lijden onder de coronacrisis. Zij behoeven geen charity, maar wel een rechtvaardige ondersteuning in hun bestaan als onafhankelijk musicus. Charity, te begrijpen als solidariteit, durf ik vragen aan diegenen die minder lijden onder deze crisis.

Het is met volle overtuiging dat ik mij achter het initiatief Cello for Charity zet.

Nieuw gebouwde instrumenten zijn een méér dan valabel alternatief voor de peperdure oude Italiaanse. Al mijn cd-opnames voor het label Harmonia Mundi speelde ik op een intussen 28 jaar oud instrument. Wanneer Joris Wouters mij liet weten dat hij een nieuwe cello wilde doneren aan Cello for Charity heb ik geen moment getwijfeld om me achter dit project te zetten. Joris Wouters is immers één van de allerbeste luthiers die ik wereldwijd heb leren kennen.

Dank om met mij dit project te steunen. Dat kan op verschillende manieren:

– Zoek mee naar een koper voor deze cello
– Doneer instrumenten, manuscripten, partituren,  een kunstwerken en memorabilia rond het thema muziek.
– Bied op één van voornoemde werken tijdens de live of online veiling op 10 december, 20u in Veilinghuis Bernaerts (Antwerpen)
– Boek of bezoek een benefietconcert
– Onderneem met uw muziekacademie, vereniging of bedrijf zelf een actie
– Stort een bijdrage

Voor de verdeling van de inkomsten doen we beroep op ArtistsUnited vzw, zowat de enige sectororganisatie met een focus op klassieke musici. Een kleiner deel van de inkomsten gaat via journalist Rudi Vranckx ook naar een muziekacademie in Mosoul (Irak).


Trailer 1 https://vimeo.com/460078891

Meer info in bijlage en op de websites: 
www.lacorda.be
www.bernaerts.be
www.artistsunited.be

Namens de werkgroep,
Roel Dieltiens, cellist