Misia, Reine de Paris

In by Peter François

Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
Date(s) - 30/03/2022
19:00 - 21:15

Locatie
Villa Servais

Categorie

150 jaar Misia 1872-2022

Misia Godebska was de kleindochter van de Halse cellist François Servais. Als kind heeft ze in Halle in de Villa Servais gewoond. Later werd ze in Parijs de muze van talloze grote kunstenaars, zoals Renoir, Toulouse-Lautrec, Diaghilev, Picasso, Cocteau of Proust. Ze was een hartsvriendin van Coco Chanel en inspireerde talrijke componisten.

Villa Servais, vzw Servais en cc ’t Vondel sloegen de handen in elkaar voor een feestelijk programma naar aanleiding van Misia’s 150ste verjaardag.

De eerste activiteit vindt plaats op 30 maart:

 

Misia 150 jaar  – Muzikale vertelling ‘Misia Reine de Paris’ (in het Frans) 

Reserveren

Julie Depardieu (actrice),  Juliette Hurel (fluitiste)  en Hélène Couvert (pianiste).

In de gerestaureerde muziekzaal  van Villa Servais.

Met welkomsdrink vooraf en nadien receptie en hapjes voor Misia’s verjaardag. Aanvang vertelling 20 u.  

Precies op Misia’s 150ste verjaardag speelt Julie Depardieu de rol van Misia met muzikale ondersteuning van fluitiste Juliette Hurel en pianiste Hélène Couvert. Ze vertolken composities uit de entourage van Misia.

De Belgisch (Hals)-Poolse Misia Sert werd een symbool voor de vrouwenemancipatie dankzij haar aantrekkingskracht en innemendheid. Satie droeg zijn Morceaux en forme de poire aan haar op, Ravel La Valse, en Stravinsky gaf haar een partituur van de Sacre du Printemps cadeau. Hun muziek staat centraal tijdens dit bijzondere optreden waarin Julie Depardieu ons aan de hand van verbazingwekkende, ontroerende en grappige anekdotes laat kennismaken met deze illustere dame.

Een samenwerking van Villa Servais, vzw Servais en cc ’t Vondel 

Reserveren