Misia

In by Peter François

Kaart wordt geladen...

Datum/tijd
Date(s) - 06/06/2022
19:30 - 21:15

Locatie
Villa Servais

Categorie

150 jaar Misia 1872-2022

Misia Godebska was de kleindochter van de Halse cellist François Servais. Als kind heeft ze in Halle in de Villa Servais gewoond. Later werd ze in Parijs de muze van talloze grote kunstenaars, zoals Renoir, Toulouse-Lautrec, Diaghilev, Picasso, Cocteau of Proust. Ze was een hartsvriendin van Coco Chanel en inspireerde talrijke componisten.

Villa Servais, vzw Servais en cc ’t Vondel sloegen de handen in elkaar voor een feestelijk programma naar aanleiding van Misia’s 150ste verjaardag.

Het slotevenement vindt plaats op maandag 6 juni 2022:

 

Misia 150 jaar  – Muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert (in het Nederlands)

Katharina Smets (verteller), Lore Binon (sopraan), Caroline Peeters (fluit), Kris Hellemans (viool), Anouk Sturtewagen (harp)

In de nieuw aangelegde tuin van Villa Servais. Met receptie

Het ensemble Revue Blanche duikt samen met Katharina Smets in het glorieuze en tragische leven van Misia, de koningin van de Parijse salons, maar ook van gebroken dromen en ontmaskerde liefde. Misia’s leven weerspiegelt de artistieke, culturele en sociale geschiedenis van Frankrijk en België anno 1900. Haar leven vol glorie en tragiek, haar artistieke netwerk en de verschroeiende muzikale passie vormen de rode draad tijdens dit optreden.

Radiomaker Katharina Smets gaat samen met musicologe Sofie Taes en componist Frederik Neyrink op zoek naar wie Misia echt was. Ze willen de tijdsgeest begrijpen, met al wat er zich toen op politiek, maatschappelijk en cultureel vlak afspeelde. Misia gidst hen van de vroegmoderne avant-garde naar het heden: welke verhalen en kunstwerken blijken relevant voor ons? Welke schatten willen we absoluut delen met het publiek en welke verhalen moeten doorverteld worden? De reis in de voetsporen van Misia Sert voert hen van Halle over Brussel naar Parijs.

Een samenwerking van Villa Servais, vzw Servais en cc ’t Vondel.

Reserveren